trešdiena, 2009. gada 3. jūnijs

TORNIS Rec. promo 2009



Žanrs: indie tāds un indie šitāds, tornīgs :)
Nāk no..: Latvija
Izdošanas gads: 2009
MySpace


Ziniet, Latvijā arī kaut kas notiek!
Pirms dažām dienām iznāca Torņa 2009. gada vasaras promo izlasīte, kas sevī ietver 16 dziesmas no piecām dažādām Torņa paspārnē esošām grupām un mūziķiem: Baložu Pilniem Pagalmiem, Bērnības Milicijas, Mazajiem Smirdīgajiem Kociņiem kā arī Jura Simanoviča un Simona Krasta.

Sabiedriskā organizācija "Mūziķu apvienība TORNIS" ir oficiāli reģistrēta organizācija, kas ar statūtos rakstītajiem un likumā atļautajiem līdzekļiem atbalsta Latvijas neatkarīgo un nekomerciālo mūziku un visus, kas tajā iesaistīti. "TORNIS" joprojām pastāv un darbojas arī kā mūzikas izdevniecība, un kā lielākā daļa pasaules neatkarīgo izdevniecību (leiblu), tā ir nereģistrēta, jo tās darbība nes tikai finansiālus zaudējumus. (no www.tornis.lv)

Baložu Pilni Pagalmi jau izsenis ir Torņa populārākā grupa. Arī Bērnības Milicija un Mazie Smirdīgie Kociņi ir nostiprinājušies Latvijas underground mūzikā un guvuši gana ievērojamu atbalstītāju pulku. Tamdēļ šo grupu iekļaušana izlasē šķiet pagalam pašsaprotama. Tām tur vienkārši ir jābūt. Bet tad nāk vārdi, kurus līdz šim esam raduši skatīt tikai tādu vai savādāku grupu sastāvā: Bērnības Milicijas solists/ģitārists Juris Simanovičs ar melanholiski akustiskām dziesmām, kurās brīžiem tik labi var just to daļu, kuru viņš ieliek Bērnības Milicijā, un Mazo Smirdīgo Kociņu solists/ģitārists ar salīdzinoši raibu materiālu - ja dziesmu Putniņi gluži vai gribas nosaukt par alternatīvu bērnu dziesmiņu ar mazām, jaukām klavierītēm, tad Citdiena jau šķiet salīdzinoši maza un smirdīga (jebšu MSK-īga), un dziesmā Mikimauss pakārts jau parādās kaut kāda elektronika, kas vismaz nebija novērojama iepriekšējās divās dziesmās. Bet abos gadījumos - patīkami svaigi.

Ej pie Torņa onkuļa un velc tur!

1 komentārs: